BINNENVISSER BINNEN menu

Tune eerst in op een van onze playlists via Spotify! Schenk daarna een lekker glaasje wijn in. Lees vervolgens eerst de instructies voordat je begint met koken en deel achteraf jouw creaties met ons op Instagram via @cafebinnenvisser. 

stap 1

Stokbrood 8 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200C tot goudbruin. Baktijd hangt af van de kracht van je oven. Draai na het bakken van het brood je oven terug naar 160 graden. 

We testen de gerechten uitgebreid in onze keuken, maar we beseffen dat wij een krachtige oven en gasfornuis hebben en dat die van jullie waarschijnlijk minder sterk is. De bereiding van de onderdelen zijn om die reden sterk afhankelijk van de kracht van de oven en het fornuis. Houd dus goed in de gaten (door middel van proeven en voelen) of iets gaar is, al klaar is of nog wat langer moet.

Let op: lees de bereiding van de bavette even goed door voordat je begint met bakken! 

gang 1 – witlof, kerrie masala, koffie olie, sinaasappelpartjes, bladselderij emulsie, pompoenpitten

  • Warm de kerrie masala op een in een steelpannetje op medium vuur. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe om het iets dunner te maken. Blijf roeren terwijl je de saus opwarmt, hij brandt snel aan.
  • Snijd het kontje van de witlof zodat je mooie schelpen hebt. 
  • De andere ingrediënten zijn klaar voor gebruik en hoeven niet opgewarmd.
  • Volg de video voor opmaak.

gang 2 vega – geroosterde boemkool, pinda, gepofte parelgort, zoete aardappel, snijbiet, radijsjes en kruidensalade.

  • Haal de bloemkool uit het zakje en plaats op een ovenbestendige schotel of plaatje. Verdeel het stuk in 3 tot 5 stukken en rooster de stukken op 220 graden voor 8 tot 10 minuten. Of totdat de bloemkool goudbruin begint te kleuren en de stam zacht genoeg is om te eten.
  • Neem een klein steelpannetje en doe hier je pindasaus in, voeg twee eetlepels water toe en zet dit op een laag vuur. Roer af en toe. Wanneer de saus begint te koken of aan te bakken aan de bodem, haal het dan van het vuur af. 
  • Sorteer de kruidensalade op een plateautje.
  • Volg voor de opmaak de video.

gang 2 vlees – bavette, cime di rapa, knolselderij crème, raapstelen, sjalotten dragondressing, mierikswortel, jus de veau.

  • Haal de cime di rapa uit het zakje en plaats op een ovenbestendige schotel of plaatje, rooster voor ongeveer 6 tot 8 minuten in de oven op 220 graden. Totdat de steel beetgaar is en de bladeren een beetje bruin en knapperig zijn.
  • Neem een klein steelpannetje en doe hier je knolselderij crème in, voeg eventueel een eetlepel water toe en zet dit op een laag vuur. Roer af en toe. Wanneer de crème begint te koken of aan te bakken aan de bodem, haal het dan van het vuur af. 
  • Warm op laag vuur de jus de veau op. Probeer het niet te laten koken. 
  • Zet een koekenpan op hoog vuur (zonder olie of boter) zodat de pan goed heet kan worden. Let op: het is belangrijk dat je pan echt heel heet is. Als de pan zonder dat er iets inzit begint te roken is de pan heet genoeg. Bak de bavette op een kant zonder het vlees te bewegen voor 1,5 minuut. Draai de bavette om en draai het vuur terug naar medium. Bak ook deze kant voor 1,5 minuut. Draai de bavette weer om en bak 1 minuut op de eerste kant. Draai om, 1 minuut bakken op de tweede kant. Haal de bavette uit de pan en laat 5 minuten rusten voordat je hem op het bord legt. Na het bakken kan de bavette wat zout gebruiken.
  • Volg de video voor de opmaak.

gang 3 – baskische cheesecake, citroen marmelade.

  • De cheesecake en de marmalade zijn klaar voor gebruik.
  • zie video voor opmaak.